Протестите срещу израелската съдебна реформа не отслабват, въпреки че премиерът Бенямин

...
Протестите срещу израелската съдебна реформа не отслабват, въпреки че премиерът Бенямин
Коментари Харесай

Протестите срещу съдебната реформа в Израел продължават

Протестите против израелската правосъдна промяна не отслабват, макар че премиерът Бенямин Нетаняху обяви, че я поставя на режим " пауза " за да договаря с опозицията, заяви Ройтерс.
Десетки хиляди израелци излязоха на улиците с искане за анулация на промяната.
Изправен пред мощно неодобрение в страната си и изразеното отрицание от страна на Вашингтон, в понеделник Нетаняху разгласи, че стопира промяната за да разреши договаряния, целящи реализиране на компромис сред неговата коалиция и опозиционните партии.
" Не имаме вяра на нищо, което излиза от устата на Биби (Нетаняху). Вярваме, че това е просто политическа маневра, целяща да спре митингите ", съобщи 30-годишният Еманюел Келер на митинг пред резиденцията на израелския президент, където се организират договарянията.
Едно от главните възражения на опозицията е стремежът на ръководещата коалиция да получи повече въздействие при назначението на съдиите, в това число във Върховния съд.
Критици считат, че това заплашва независимостта на съда. Според поддръжниците на промяната тя цели по-малко елитарен и по-малко податлив към намеси състав на съдилищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР